Høfeber kommer med foråret og forpester denne smukke årstid for virkelig mange. Måske er du selv ramt?

Du er overfølsom over for noget så naturligt – og tilsyneladende harmløst  – som pollen fra træer, buske og græs. 

Du kender fænomener som røde øjne der klør, en næse der rinder konstant med klart og vandigt sekret og kløe i halsen alt for godt. 

Åndedrætsbesvær kan også være på listen af symptomer og op mod 20%, får også diagnosen allergisk astma.

Mange synes dog det allerværste, er den lammende træthed, der følger med og gør arbejdsdagen og socialt samvær til et hårdt slid. 

Hvis man har overgivet sig til medicinsk behandling, fordi al den kløe og irritation bare blev for meget at bære (det kan jeg godt forstå), bliver trætheden kun endnu dybere.

 

Der er en anden løsning!

Måske har du fået at vide hos lægen, at det bare er noget du må leve med, at det ikke kan helbredes, men at symptomerne kan lindres med spray, inhalator, piller og næsespray. Desværre med bivirkninger som udtørrede slimhinder, træthed og følelsen af at have vat i hovedet som følge.

Erfaringen fra akupunkturklinikker over hele landet, viser heldigvis en helt anden sandhed.

Udover at finde en akupunktør, der kan hjælpe, er der en hel masse, du kan gøre selv.

Men først en lille smule om mekanismen, der får immunsystemet til at reagere med de irriterende symptomer.

Hvorfor bliver du allergisk?

Immunsystemet er gearet til at opfange alt, der kan skade din krop, som noget der skal fanges og hurtigt ledes ud igen. Det er især målrettet smittekim, f.eks parasitter, svampe, virus, bakterier. Det er jo helt genialt. Prøv lige at stoppe op et øjeblik og tænk (gerne med et pust af taknemmelighed) over, hvor intelligent vores organisme egentlig er. 

Men er der en ubalance i immunsystemet, kan det komme til at klassificere pollen, madvarer og endda følelser som potentielt farligt stof, der skal bekæmpes. 

Derfor sætter B-cellerne i slimhinderne hele krigs apparatet i gang, når de opfanger de små pollen. Der bliver dannet en særlig type antistoffer – IgE – som indfanger mikroorganismerne, æder dem, øger slimproduktionen og sætter gang i udsondringerne. Det kender du på øjnene, der løber i vand og løbenæse.

Det var jo ikke det, der var meningen!

Det handler altså om et stresset immunsystem, der overreagerer og fejltolker. Derfor må vi hjælpe det immunsystem, med at tage en slapper og blive bedre til at genkende ufarligt fra farligt.

Hvordan gør vi så det?

Den holistiske vinkel på allergi

er, at det er en biokemisk ubalance, ikke en sygdom. Der er ikke noget, der er gået i stykker indeni dig. Ubalancer kan afbalanceres, med en sund, naturlig og helhedsbaseret tilgang til kroppen.

Følgende tre områder skal styrkes, så dit immunsystem holder op med at overreagere:

1. Nervesystemet

Psyke, følelser og impulser.

Tryk på dette link (men læs lige artiklen færdig først) og se hvilke akupunkturpunkter du selv kan påvirke, for at afspænde nervesystemet, afbalancere energien og give dig den indre ro din organisme har brug for.

2. Tarmsystemet

Du må oparbejde en sund og alsidig tarmflora, for her skabes en stor del af grundlaget for dit immunsystem. Spis mælkesyregærede grøntsager eller Kimchi og drik en daglig portion Combucha. Tag også et kosttilskud med milliarder af gode tarmbakterier. Spørg hos helsekosten hvad de anbefaler, det er dem der er de uddannede eksperter på dette område, ikke supermarkedet 😉

3. Slimhinderne

Styrk slimhinder i næse, øjne og mund med det homøopatiske middel Høron fra Allergica. Det kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

En nem og billig løsning.

 

Flere stærke fif til høfeber:

Åndedrætsøvelser.

Styrker ALT i krop og sind. Der er masser af frit tilgængelige vejledninger på nettet. Søg f.eks Lotte Paarup, hun er danmarks grand old lady indenfor åndedrætsterapi.

Næseskylning

Helt akut kan det lindre dejligt, at skylle næsen igennem med saltvand.

Køb en næseskyller f.eks fra Weleda, som har en fin en og det udtørrer slet ikke slimhinderne, som medicinsk næsespray.

Vitamin C

Tag et stort ekstra tilskud af c-vitamin af god kvalitet. Det kan nedsætte produktionen af histamin. Et gram c-vitamin om dagen, kan desuden mindske behovet for kortisol hos astmapatienter.

Omega 3

Det er et must at tage en god omega 3 olie. Spørg i din helsekost hvilken de anbefaler.