Muskelgigt og fibromyalgi

Muskelgigt er en lidelse i bindevævet, som oftest rammer efter 50 års alderen. Symptomerne er stivhed og smerter i skulder- og hoftemusklerne. Desuden kan der forekomme ledbetændelse i knæ, arme og ben. Fibromyalgi er en art muskelgigt, som oftest ses hos kvinder mellem 30 og 50 år, mænd kan dog også få den. Hovedsymptomerne er brændende sviende smerter i musklerne, nedsat muskelkraft og kroniske smerter i sener og evt. led. Man lider typisk af en stærk træthed, dårlig søvn og generel stivhed i kroppen. Desuden kan man opleve svimmelhed, hovedpine, kvalme, koncentrationsbesvær, maveproblemer, hedeture, indre uro, stress og angst m.m.

På grund af smerterne bevæger mange sig for lidt, med svaghed i musklerne til følge. Dette kan forværre symptomerne, så det er vigtigt at dyrke en mild form for motion, gerne Qi gong, Tai chi eller yoga.

Der er tale om såkaldte autoimmune sygdomme, hvor immunsystemet overreagerer på kroppens eget væv. Derfor er en del af vejen ud af smerterne at dæmpe immunforsvarets reaktion, ved at fjerne de faktorer der provokerer og stræbe imod en afbalanceret syre-base balance i kroppen.

Kosten har en stor betydning for udvikling af muskelgigt. Det er vigtigt at få tilført de rigtige næringsstoffer via føden og i form af kosttilskud, samt minimere fødevarer som kan irritere led og muskler, så som kaffe, sukker og tilsætningsstoffer.

Drik gerne grøn te og tag evt. tilskud af spirulina, aloe vera, fiskeolie, livets olie, ingefær, gurkemeje, hvidløg og probiotika. Dette er alle naturlige stoffer som medvirker til at styrke fordøjelsen og immunforsvaret. Desuden vil jeg anbefale et tilskud af D3 vitamin, gerne 100 mcg. dagligt, dette er vigitgt for immunsystemet og modvirker autoimmune sygdomme.

Alt dette er det fysiske udgangspunkt for at kroppen kan hele sig selv ved en autoimmun sygdom, men som ved alle kropsubalancer og i særdeleshed ved disse komplekse lidelser, som  muskelgigt og også fibromyalgi, må vi finde frem til de underliggende følelsesmæssige spændinger.

Dette gøres via indfølende samtale og den blide EFT teknik, som kan få gemte og glemte følelser op til overfladen og hjælpe dig med at slippe dem med det samme.

Behandlingen afsluttes med akupunktur, som virker afbalancerende og smertedæmpende på din krop. Du kan forvente at gå lettet ud efter behandlingen.

Bestil tid til en Helhedsbehandling her